Kinderoptocht


De Rommegatse Kinderoptocht

Een van de hoogtepunten met carnaval in toch wel de kinderoptocht op dinsdagmiddag, zowel jong als oud kijkt naar deze middag uit. De jeugd van het Rommegat heeft zich de weken ervoor ingespannen om hier op hun best voor de dag te komen. Wagens worden gebouwd, dansjes ingestudeerd en de gekste leuzen zijn verzonnen.

Allemaal doen ze hun uiterste best om de jury te imponeren, maar nog belangrijker voor de trotse blikken van opa en oma, ooms en tantes en de rest van de familie welke allemaal samen met bijna alle inwoners van ’t Loo naast het parcours staan. Om de prijzen wordt gestreden, maar vooral de eer! Extra leuk is, voor alle kinderen welke op de lagere school zitten is een cadeautje aan het eind van de middag. Niemand gaat dus met lege handen naar huis!!

Maar niet alleen de kinderen laten zich van hun beste kant zien, ook kunnen we jaarlijks genieten van de Zwiersbloazers, met een breed scala aan verschillende nummers brengen ze de sfeer er goed in. En niet te vergeten de KPJ, geweldig dat ze ieder jaar met de rode lantaarn de optocht afsluiten zodat ze de inwoners van ’t Loo nog een keer kunnen trakteren op het moois van wat ze ieder jaar maken!!


Opstellen kan vanaf 12.30 uur waarna de optocht op 13.11 uur aanvangt vanuit de Tillaartstraat naar het Vonderpad, ’t Loo en afsluitend de Fr. Romboutsstraat.

Contactpersoon optocht: Harm Verhagen.